NIEUWS
 • 05 december 2019

  Voorlichtingsvideo’s SNCU voor arbeidsmigranten

  SNCU vindt het belangrijk dat arbeidsmigranten zo goed mogelijk geïnformeerd worden over de Nederlandse wet- en regelgeving als zij in Nederland aan het werk gaan.

  lees meer
 • 05 december 2019

  Modulaire norm SNA

  Per 1 januari 2020 gaat de Modulaire Norm in. In 2019 is SNA gestart met een structurele herziening van het SNA-keurmerk en alles wat daarmee samenhangt. Deze herziening gaat een hoop tijd kosten en zal in 2 fases geschieden.

  lees meer
 • 05 december 2019

  Wettelijk minimumloon per 1 januari 2020 omhoog

  Het minimumloon wordt elk half jaar aangepast. Hierbij wordt uitgegaan van het gemiddelde van de procentuele ontwikkeling van de contractlonen in de marktsector, de gepremieerde en gesubsidieerde sector en bij de overheid, zoals dat door het Centraal Plan Bureau (CPB) wordt berekend.

  lees meer
 • 05 december 2019

  Check je wachtwoordendag!

  24 november jl. was het de Nationale Check-je-Wachtwoorden-Dag. Deze dag is een initiatief van onder andere Tweakers, het Openbaar Ministerie en Radar. Het doel van deze dag is om extra aandacht te schenken aan het gebruik van wachtwoorden.

  lees meer
 • 05 december 2019

  Nieuws over CAO ABU/NBBU

  In de nieuwsbrief van september hebben we je al laten weten dat de cao partijen van de ABU en NBBU gezamenlijk een nieuwe cao hebben gesloten met gelijkluidende afspraken. De nieuwe cao’s zorgen voor een gelijk speelveld en zijn sterk vereenvoudigd.

  lees meer
 • 31 oktober 2019

  Het Normec Flexwonen Event op 14 november: Ben jij er ook bij?

  In één middag ben je op de hoogte van alle wijzigingen in de norm, de toekomst op het gebied van circulair, flexibel bouwen en hoe je het hoofd kan bieden aan ingewikkelde juridische vraagstukken bij het huisvesten van arbeidsmigranten.

  lees meer