Fair Labour Event: Workshops bekend en kaartverkoop van start!

Op dinsdag 11 juni a.s. vindt het eerste Normec Fair Labour Event plaats: hét ontmoetingspunt voor iedereen die betrokken is bij de wereld van inleen en uitleen, (onder)aanneming, ZZP, contracting, arbeidsmigranten en payrolling. Of je nu werkt bij een uitzendbureau, bouwbedrijf of inlener, de dag is voor iedereen interessant en er zijn voldoende mogelijkheden om te netwerken!

Het Fair Labour Event wordt georganiseerd door Normec VRO B.V. en Normec Fair Labour Certification (FLC) B.V.

De dagvoorzitter is Donatello Piras, bekend van radio & tv. Hij presenteerde o.a. de televisietalkshow Z in Zaken van RTL-Z en is vaste columnist bij het opinieprogramma Dunk van RTL-Z, ook komt hij regelmatig voorbij bij het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland. 

Workshops

Er zijn 3 workshoprondes waarbij je kan kiezen uit interessante onderwerpen. Hiervoor hebben we verschillende partijen bereid gevonden die daarvoor hun kennis met ons willen delen. Hieronder de workshops waaruit gekozen kan worden. Bij inschrijving kan je je voorkeur opgeven voor 4 workshops (3 + 1 reserve voor het geval een workshop al vol zit). Wees er snel bij want vol = vol!

 

Crop Accountants – Workshop Corporate Finance door Herber Blokland
CROP corporate finance adviseert en begeleidt MKB ondernemers bij bedrijfsovernames, bedrijfswaarderingen en financieringsvraagstukken. Het team van CROP corporate finance heeft in de afgelopen jaren vele tientallen ondernemers begeleid bij de aankoop, verkoop en/of financiering van hun onderneming.  In de workshop vertelt partner Herber Blokland op welke wijze u de waarde van uw onderneming kunt vergroten. Niet alleen geeft hij u een kijkje in wereld van bedrijfsovernames, ook krijgt u aan de hand van enkele voorbeelden veel praktische tips die u zelf kunt toepassen in uw eigen bedrijf.

 

FlexKnowledge –Workshop Inlenersbeloning door Marcel Reijmers
De inlenersbeloning blijft de gemoederen bezig houden: Hoe moet je nu omgaan met ADV? Welke toeslagen moet je betalen? Hoe ga je om met de vergewisplicht? Welke gevolgen heeft de WAB op de inlenersbeloning? Hoe richt je de procedure om de inlenersbeloning vast te stellen handig in? Op deze en andere vragen krijg je antwoord van Marcel Reijmers van FlexKnowledge.

 

FlexAssets –  Workshop Sales 2.0 door Tres Dijkshoorn-Wolterman
Sales 2.0: Het DNA van uw onderneming voor 2020. Wat gisteren werkte, is vandaag achterhaald. Met alle veranderingen die achter ons liggen en de hervormingen en wijzigingen die nog gaan komen op gebied van een nieuwe cao voor uitzendkrachten, de gevolgen van de WAB en ontwikkelingen op het gebied van dienstverlening rond de ZZP’er (of ZP’er?)  is het goed om het DNA van uw onderneming eens goed tegen het licht te houden. Het gevecht om de kostprijs zou wel eens in de kiem kunnen worden gesmoord door de WAB. Er zijn bedenkingen en bezorgdheid geuit over de WAB. Biedt de WAB kansen? Jazeker! Hoe gaat u zich onderscheiden in de veranderende markt van 2020? Compliance, professionaliteit, kwaliteit en service op de kaart met een goed commercieel plan!
In deze workshop zetten we u aan het denken over uw dienstverlening, de vorm waarin u uw diensten levert en het DNA van uw organisatie. Met of zonder WAB, de arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Wilt u soepel en energiek op commercieel niveau kunnen meebewegen? Krijg tips en energieboost tijdens deze inspirerende en interactieve workshop en workout van Tres Dijkshoorn-Wolterman van FlexAssets.

 

ABU – Workshop De nieuwe cao van ABU én NBBU door Laura Spangenberg
Partijen bij de ABU-cao voor Uitzendkrachten en NBBU-cao voor Uitzendkrachten onderhandelen op dit ogenblik over twee cao’s met gelijkluidende tekst. Nadat er jaren sprake was van twee inhoudelijk verschillende cao’s in uitzendland, zou dit betekenen dat dezelfde arbeidsvoorwaarden voor alle uitzendkrachten gaat gelden. Tijdens het Fair Labour Event zal een toelichting worden gegeven op de onderhandelingen en de uitkomst daarvan. Tevens zal worden ingegaan op de inhoud van de cao-tekst.

 

ARTRA – Workshop video recruitment door Arno Hoekstra
Video is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We vermaken onszelf met grappige filmpjes en zijn in staat om met behulp van tutorials simpele reparaties in en om huis uit te voeren. Ook bij recruitment is videomarketing onmisbaar geworden. Met een pakkende video geef je jouw klanten en potentiele werknemers een blik achter de schermen of verleid je hen tot een gesprek! Meer weten hoe jij ook videorecruitment kunt laten werken voor jouw organisatie? Aan de orde komen onder andere videorecruitment, onboarding (nieuwe medewerkers op afstand laten kennismaken met hun nieuwe werkomgeving), sollicitatiegesprekken en het online voorstellen van kandidaten bij opdrachtgevers.

 

ARTRA – Workshop dilemma’s & ethiek door Baukelien van Minnen
Er rust een zware verantwoordelijkheid op de schouders van intercedenten en recruiters. De beschuldiging van discriminatie ligt continu op de loer, maar ook het aannemen van ‘bad hires’ die de continuïteit van de organisatie in gevaar brengen. Hoe ga je om met leeftijdsdiscriminatie of een lijnmanager die een bepaalde etniciteit niet in zijn team wil? En hoe kijk je naar dikke mensen, zwangere personen of mensen die genezen zijn van een ernstige ziekte. Maar wat dacht je van een kickback fee van een bureau, leverancier of een kandidaat die een stuk van jouw fee wil hebben? Ons vak staat bol van dilemma’s, meningen, voorkeuren en tegelijkertijd de druk om wel de openstaande vacatures in te vullen. We geven je meer inzicht in de wetgeving op het gebied van privacy en discriminatie en we leren je hoe je commercieel voordeel kunt behalen door juist te handelen.

 

Normec FLC – Workshop inzet van ZZP via intermediairs vanuit SNA norm door Chantal Bos
Vanaf 1 januari 2019 moeten ondernemers die werken met ZZP-ers aantonen dat er een overeenkomst met de ZZP-ers is gesloten conform een door de Belastingdienst positief beoordeelde overeenkomst. Dit is een aanpassing van normpunt 4.2.5.3: Uitbesteden van werk of opdracht verstrekken aan een ZZP-er. In de praktijk is het soms lastig om te weten welke modelovereenkomst voor welke situatie geschikt is. In deze interactieve workshop leer je op een interactieve manier aan de hand van praktijkcasussen welke overeenkomsten er zijn voor welke situatie.

 

Normec VRO – Workshop SNF door Mark Stout
Met het SNF keurmerk laat u zien dat uw organisatie arbeidsmigranten huisvest in locaties die voldoen aan de norm van het SNF keurmerk. Zo weten uw opdrachtgevers dat ze zaken doen met een organisatie die gezondheid, kwaliteit en wet- en regelgeving hoog in het vaandel hebben staan. Een organisatie die is opgenomen in het 'reguliere' register van SNF voldoet  aan de norm voor huisvesting van arbeidsmigranten. De norm kent de onderdelen Ruimte en privacy, Sanitair, Veiligheid en Hygiëne, Voorzieningen, Informatievoorziening en overige eisen, en Brandveiligheid. Ieder onderdeel bestaat uit een aantal specifieke eisen waaraan de huisvesting moet voldoen. Tijdens deze interactieve workshop worden kort alle normpunten nagegaan. Tijdens de workshop is er genoeg tijd voor het stellen van vragen.

 

Mazars – Workshop Actualiteiten  door Stephanie van Kuijk
Tijdens de workshop zal stil worden gestaan bij onder andere actuele ontwikkelingen met betrekking tot sectorindeling en BTW en huisvesting. Ook zullen we kort ingaan op de (on)mogelijkheden en kansen die de WAB met zich meebrengt.

 

Normec VRO – Workshop Wet Aanpak Schijnconstructies door Jaap van de Burgt
Enkele jaren geleden trad de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) in werking. Deze wet zorgt voor een marktconforme beloning voor werknemers en daarmee een eerlijke concurrentie tussen bedrijven. Naast een aantal technische aanpassingen introduceert de wet een nieuwe Ketenaansprakelijkheid voor Loon. In de workshop wordt kort uitgelegd wat dit precies inhoudt en hoe je eventuele aansprakelijkheid kunt voorkomen, voor de eigen onderneming maar ook voor de opdrachtgevers. Tijdens de workshop is er genoeg tijd voor het stellen van vragen.

 

NBBU – Workshop Wet Arbeidsmarkt in Balans door Cor de Koeijer
Op 1 januari 2020 treedt de wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen van deze wet? Wat zijn specifiek de gevolgen voor uitzenden en payroll? De NBBU praat u tijdens de Fair Labour Day graag bij over de laatste ontwikkelingen. 

Inschrijving en kaartverkoop

Ben je klant van Normec VRO of Normec FLC, dan betaal je tot 1 mei a.s. slechts €175,-. Deze kosten zijn inclusief de catering, workshops en organisatie en exclusief BTW. De kaarten zijn hier te bestellen.

Wees er snel bij, na 1 mei 2019 kosten de kaarten € 225,-.

Bij inschrijving is het ook mogelijk om je voorkeur aan te geven voor welke workshops je wilt volgen. Wees er snel bij, want voor alle workshops geldt: vol = vol!

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

13:00                   Ontvangst met koffie en thee

13:30                   Welkom door dagvoorzitter met Jaap van de Burgt en Judith Berentsen

14:00 – 14:45    1ste ronde workshops

15:00 – 15:45    2de ronde workshops

15:45 – 16:30    Pauze met netwerkborrel en mogelijkheid tot het stellen van vragen bij diverse
sprekers

16:45 – 17:30    3de ronde workshops

17:30                   Vervolg netwerkborrel

18:30                   Afsluiting

Locatie

De bijeenkomst zal dit jaar plaatsvinden bij Van der Valk in Houten. Hier is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar en het is goed te bereiken vanaf verschillende uitvalswegen.