Goed werkgeverschap? Dan bied je je mensen een perspectief(verklaring)

Driessen HRM heeft als motto: Mensen maken het verschil. Als één van de deelnemers aan de pilot met de perspectiefverklaring geeft Driessen daar met dit initiatief concreet invulling aan.

Emmy Heijnen, projectmanager Uitzenden & Detacheren en Stephanie Hoijng, Adviseur HRM en Taxateur Perspectiefverklaring, geven daar graag toelichting op.

Emmy Heijnen nam als projectmanager bij Driessen HRM deel aan de pilot voor de perspectiefverklaring. Het doel van die pilot was de doorontwikkeling van de eerste opzet van de perspectiefverklaring naar een definitieve normenset. Emmy Heijnen: “Driessen HRM staat voor goed werkgeverschap voor flexibele medewerkers. Deze pilot gaf ons de kans om mee te denken over iets wat enorm belangrijk is in het privé leven van onze flexibele medewerkers. Er was al een en ander ontwikkeld. Dit hebben wij vertaald naar onze organisatie. Wij hebben stil gestaan bij vragen die wij zelf hadden en die onze mensen ook zouden kunnen hebben over de perspectiefverklaring. Wat is het? Wat zijn de eisen van banken? Welke elementen moet je meenemen als je een perspectiefverklaring wilt uitgeven?

En ook: wanneer heeft iemand voldoende perspectief? Wat is de weging van diverse elementen: wat is het verleden van iemand, zijn of haar achtergrond en opleiding, hoe flexibel is iemand, wil iemand zich eventueel laten omscholen, is iemand bereid te verhuizen? Hoe zet iemand zichzelf in? Allemaal factoren die meespelen.”

De perspectiefverklaring is met veel enthousiasme ontvangen bij Driessen. Ook al betekende het dat intern een aantal zaken geregeld moest worden. Stephanie Hoijng: “Als taxateur ben je commercieel onafhankelijk, dus intercedenten kunnen geen perspectiefverklaring afgeven. Dit is één van de zaken die je intern goed moet regelen. Want om een verklaring te kunnen afgeven moet je de flexibele medewerker wel goed kennen, terwijl de taxateur niet betrokken is bij de betreffende flexibele medewerker.”

De perspectiefverklaring heeft echt waarde en moet dat ook houden

Emmy Heijnen: “Alle uitzendbureaus die een verklaring mogen afgeven hebben er belang bij de perspectiefverklaring zijn waarde te laten behouden.  Het is nogal iets wat je afgeeft, je stelt namelijk dat iemand een goed perspectief heeft op de arbeidsmarkt.

Dit betekent ook dat niet elke aanvraag een perspectiefverklaring oplevert, maar dat de aanvraag ook kan worden afgewezen “Op onze website staan een aantal vragen die je moet beantwoorden, wil je een perspectiefverklaring kunnen aanvragen. Een van de eisen is dat flexibele medewerkers minimaal een jaar bij Driessen in dienst zijn.  Pas dan kun je het arbeidsmarktperspectief van iemand goed beoordelen. Gelukkig kunnen we de perspectiefverklaring redelijk vaak toekennen en mensen zijn er zo blij mee. Je kunt net dat huis kopen. Of een groter huis”, aldus Emmy Heijnen.

Wat heeft de pilot met de perspectiefverklaring opgeleverd?

Stephanie Hoijng: “Door de pilot is ervoor gekozen een vaste weging af te spreken voor de verschillende elementen van de norm: het persoonlijke gesprek, de arbeidsmarktwaardescan et cetera.. Het moet voor een flexibele medewerker niet uitmaken bij welke uitzender hij een perspectiefverklaring aanvraagt. Dus een onderlinge afspraak is dan nodig.

Kan elke flexibele medewerker een perspectiefverklaring aanvragen?

“De flexibele medewerker moet in elk geval een jaar werken voor Driessen èn echt op zoek zijn naar een huis. De verklaring is namelijk zes maanden geldig. Als je dan nog geen huis gevonden hebt en een hypotheek hebt geregeld, moet je opnieuw de procedure door.”, aldus Stephanie Hoijng. “Tegelijkertijd betekent het voor de intercedent dat bij elke aanvraag goed doorgevraagd moet worden: heb je de perspectiefverklaring echt nodig? En heb je hem nu nodig?”

“Ondanks de strakke procedure: de samenwerking met VRO verloopt erg goed”

Zowel het contact met de Stichting Perspectiefverklaring als met VRO Services zijn erg goed. Emmy Heijnen: "We hebben zeer prettige ervaringen opgedaan. De lijnen zijn heel kort. En ondanks een strakke procedure, kunnen we steeds de zaken waar we tegenaan lopen bespreken."

Welke tip heeft Driessen HRM voor andere uitzenders?

Voor elke uitzender die gecertificeerd wil worden om perspectiefverklaringen af te geven: zorg voor een goede interne communicatie. Emmy Heijnen: “Intern is bij Driessen met de taxateurs en intercedenten veel aandacht besteed aan uitleg van de waarde en de betekenis van de perspectiefverklaring. Maar ook is benadrukt dat wij een trotse partner zijn: als één van de eersten mogen we aan deze ontwikkeling bijdragen. Dus ja, het zijn best uitgebreide procedures en er is veel tijd aan besteed, maar dit verstaan wij onder goed werkgeverschap.”

U wilt aan de slag? Vraag het '6 stappenplan' aan voor uw certificering!

Wilt u ook gecertificeerd worden om Perspectiefverklaringen te mogen afgeven en vraagt u zich af waar te beginnen? Vraag dan nu het '6 stappenplan' van VRO aan. Daarin is opgenoen wat u moet doen om gecertificeerd te worden.

U kunt zich ook aanmelden voor onze workshop 'Aan de slag met de Perspectiefverklaring'. Daarin nemen wij u stap voor stap mee in het proces. Na afloop weet u precies wat u moet doen om uw organisatie te laten certificeren.

Meer informatie en data over deze workshop vindt u hier

U wilt aan de slag? Vraag het '6 stappenplan' aan voor uw certificering!

Wilt u ook gecertificeerd worden om Perspectiefverklaringen te mogen afgeven en vraagt u zich af waar te beginnen? Vraag dan nu het '6 stappenplan' van VRO aan. Daarin is opgenoen wat u moet doen om gecertificeerd te worden.

 

 

Meer informatie? Volg de workshop over de Perspectiefverklaring

Wilt u meer weten over de Perspectiefverklaring? Neem dan een kijkje in onze veel gestelde vragen of meld u aan voor onze workshop 'Aan de slag met de Perspectiefverklaring'. Daarin nemen wij u stap voor stap mee in het proces. Na afloop weet u precies wat u moet doen om uw organisatie te laten certificeren. Meer informatie en data over deze workshop vindt u hier.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de Perspectiefverklaring en van ons aanbod aan trainingen en workshops? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Liever persoonlijk contact? Bel 088-8944001 of laat uw gegevens achter op onze contact pagina.