SNF aanbevolen door Stichting van de Arbeid

Op 5 december 2019 heeft Stichting van de Arbeid (STAR) cao partijen aanbevolen om in de cao afspraken te maken over de huisvesting van arbeidsmigranten. Zij vindt dit vooral belangrijk indien er in de branche/bedrijfstak veel arbeidsmigranten werkzaam zijn.

SNF is dé norm

In de aanbeveling zegt STAR dat met het SNF Keurmerk voor de werknemers (bewoners) maar ook voor de werkgevers, buurtbewoners en gemeenten zekerheid gegeven wordt dat de huisvesting voor de arbeidsmigranten op orde is. Verder is de STAR van mening dat er op dit moment nog veel te weinig gebruik gemaakt wordt van dit keurmerk. Daarom heeft zij de cao partijen een aanbeveling gedaan om vaker dit soort afspraken te maken in de cao’s.

Ondertekenaars Nationale Verklaring Tijdelijke huisvesting weer bijeen

Dezelfde dag heeft de STAR ook de minister van Milieu en Wonen (mevrouw van Veldhoven) en  de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (meneer Koolmees) dringend verzocht om de Nationale Verklaring (Tijdelijke) Huisvesting (EU-)Arbeidsmigranten uit 2012 bijeen te roepen. Deze verklaring is indertijd ondertekend door gemeenten, werkgeversorganisaties, vakbonden, huisvesters zowel private/commerciële huisvestingspartijen als woningcorporaties -, vertegenwoordigers van arbeidsmigranten en de Rijksoverheid. Zij dringt aan dat de samenwerking weer wordt opgepakt om de tekorten en de misstanden rondom de huisvesting van arbeidsmigranten wordt teruggedrongen.

Meer weten over SNF?

Wil je meer weten over het SNF Keurmerk en welke voordelen dit kan opleveren voor jouw organisatie? Volg dan onze Workshop SNF Keurmerk. Op dinsdag 3 maart 2020 geven we op ons kantoor in Geldermalsen een leuke workshop over de normpunten uit het SNF Keurmerk. De workshop gaat alleen door wanneer er voldoende deelnemers zijn. Schrijf je nu in.